Na zakwasie i na drożdżach

Sourdough and Yeast

Comiesięczna lista  "Na zakwasie i na drożdżach" zawiera zbiór linków do atrakcyjnych i sprawdzonych wypieków, wypróbowanych, sfotografowanych i umieszczonych na naszych blogach lub portalach społecznościowych.

Monthly ''Na zakwasie i na drożdżach" collectio includes set of links to attractive and tried bakery goods; tested, pictured and exhibited on our blogs and social webpages.




Maj 2015
(klik)

Kwiecień 2015
 (klik)

Luty 2015
(klik)

Grudzień 2014
(klik)

Listopad 2014
 (klik)

Październik 2014
(klik)


Sierpień 2014 
(klik) 
Czerwiec 2014
(klik)
Kwiecień 2014
(klik)
Październik 2013
(klik)




Aby znaleźć się na wspólnej drożdżowo-zakwasowej liście należy :

1. Upiec chleb lub inny wypiek na zakwasie lub drożdżach. Może być też wypiek przaśny, bez spulchniaczy.

2. Wpis na temat wypieku, wraz z przepisem umieścić na swoim blogu. Dodać informację, że wpis znajdzie się na liście "Na zakwasie i na drożdżach" z linkiem do tej strony lub/i zamieścić baner listy za pomocą kodu umieszczonego poniżej.

3. Za pomocą formularza, do którego link znajdziecie na końcu tego wpisu, zgłosić swój udział.


4. Jeżeli ktoś nie ma bloga może przesłać na adres zapachchleba@wp.pl zdjęcie swojego wypieku, przepis wraz z wykonaniem i imię autora. Umieszczę wszystko we wpisie. Można też zamieścić zdjęcie i przepis w wybranym wątku na ulubionym forum lub na swojej stronie na Facebooku i przysłać do mnie adres do wątku na forum lub do albumu.

5. Zdjęcia nie mogą zawierać reklam ani reklamowanych na blogu produktów.

6. Można dołączyć dowolną ilość wpisów z wypiekami wykonanymi w danym miesiącu.

7. Najpóźniej trzeciego dnia następnego miesiąca, umieszczę na stronie http://zapachchleba.blogspot.com/ wpis zawierający zdjęcia naszych wypieków i linki do nich.

In order to appear on the collective list of sourdough-and-yeast:

1. Bake a bread or another bakery good based on sourdough or yeast. Creations without any leavening agents will also be accepted.

2. Post about the bakery good you baked and the recipe you used on your blog. Add information that the post will appear on "Na zakwasie i na drożdżach" list including a link to
this page or attach the action's banner using the code below.

3. Before the last day of current month confirm your particpation using the form at the bottom of this page. Write, as follows: the name of your bread, your e-mail address (will not be visible to others), and link to the post about it.

4. If you do not have a blog you can send a picture, author's name and the recipe to
 zapachchleba@wp.pl  and it will be placed in the post. You can send a link to your forum or facebook post where the picture and recipe are too.

5. The pictures cannot include advertisments or product placements.

6. You can sign in any number of posts about your bakery goods from current month.

7. The links and pictures of our bakery goods will appear on http://zapachchleba.blogspot.com/ on the third day of the following month at the latest.
(translated by Amazed)




**********
W poszukiwaniu inspiracji do pieczenia zachęcam też do odwiedzania strony:

In search of inspiration for baking I also recommend visiting the following page:


Image and video hosting by TinyPic

 To taka sama akcja polegająca na publikacji miesięcznej listy drożdżowych i zakwasowych przepisów, prowadzona przez sympatyczne Włoszki Barbarę i Sandrę oraz ich koleżanki Dziewczyny zapraszają do publikowania przepisów na ich stronach.Nie muszą być tłumaczone na angielski czy włoski. Wystarczy zamieścić na stronie Translator dla czytelników.
 Zgłoszenie jest bardzo łatwe. Wystarczy wypełnić formularz na stronie Panissimo.
Na listach Panissimo jest wiele bardzo ciekawych przepisów i pięknych, inspirujących zdjęć. Mam nadzieję, że włoscy piekarze zgłoszą się też na naszą listę.
Włosi, podobnie jak Polacy mają piękną tradycję pieczenia chleba.
 Zapraszam. Korzystajmy wzajemnie z naszych piekarskich  tradycji i umiejętności.

 It is an action of the same kind, releasing monthly collections of yeast and sourdough bakery goods with pictures and recipes. It is administrated by most kind Italians Barbara and Sandra  and their friends. They invite you to put your recipes up on their page. There is no need of incorporated translation. Translator application on the webpage is sufficient.
 Application is very simple. You just need to fill form on the Panissimo webpage.
On the Panissimo lists there is a lot of very interesting recipes, and beautiful pictures that inspire. I hope that there may be some Italian bakers posting into our list.
Alike Poles, Italians, have a very beautiful tradition of bread baking.
 Feel invited. Let's mutually benefit from our bakery traditions and experiences.


*********

W miesiącu czerwcu lista 
na blogu Zapach chleba 

formularz zgłoszeniowy znajduje się tutaj
Il modulo di domanda è qui
Entry form is here


W miesiącu czerwcu możemy też zgłaszać wypieki do naszych włoskich koleżanek. Tym razem 
Panissimo prowadzi 

Barbara

.

126 komentarzy:

  1. super to pomyślałaś Wiesiu. Osobna zakładka pozwala od razu znaleźć wszystko.

    OdpowiedzUsuń
  2. Zajrzałam na Panissimo... ależ tam cudą pieką :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gatito, piecz i zgłaszaj na listę. Pieczesz fajne chleby i super pizze. Zgłaszaj na "Na zakwasie i na drożdżach" i na Panissimo. Propagujmy dobry, domowy chleb i pieczywo! Pozdrawiam :)

      Usuń
    2. Pierwszy wpis do Ciebie wysłany :-) Dzięki za zaproszenie !

      Usuń
  3. Piékne wypieki , coś dla mnie , bo ja w ogóle nie kupuję chleba tylko wypiekam własny już od kilku lat!
    Dzięki za zaproszenie. Już wysłalam pierwszy wpis. Jeśli masz ochotę możesz dołączyć do" przepis miesiąca" u mnie na blogu. Wiécej informacji w linka poniżej
    http://codojedzenia.pl/pizza/

    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje za dołączenie do listy. Czekam co miesiąc :)
      "Przepis Miesiąca", chętnie dołączę. Może makaron domowej roboty?

      Usuń
    2. Bardzo chętnie, ale chyba nie zdążysz…

      Usuń
    3. To prawda, nie zdążyłam. Czekam w takim razie na nowy temat, 30 dni, to więcej niż 7 :)

      Usuń
  4. Wisło,
    w tym miesiącu u mnie placek drożdżowy z węgierkami!
    http://www.kuchennymidrzwiami.pl/list-do-basi-placek-drozdzowy-z-wegierkami-i-cynamonowym-cukrem/
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  5. No to jeszcze jeden przepis. Właśnie upiekłam pszenny chleb na poolish http://codojedzenia.pl/pszenny-chleb-z-boczkiem-i-czosnkiem/

    OdpowiedzUsuń
  6. A w tym miesiącu u mnie na dobry początek mini orkiszowe bagietki na pszenym zakwasie
    http://codojedzenia.pl/zakwas-pszenny-i-orkiszowe-mini-bagietki/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję Gosiu. Wpisałam do formularza zgłoszeniowego. Działa!
      Bardzo ładne bagietki :)

      Usuń
  7. Uau, Wiesiu. Jestem pod wrażeniem. Banerek i formularz zgłoszeniowy. Świetnie! Banerek pobrałam, pomyślę, gdzie go umieścić (oprócz postu). Mam nadzieję, że dołączę, choć ostatnio do tyłu jestem. Nawet nie w pieczeniu, ale w pisaniu :(.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kasiu, bawię się i uczę ;) Dołącz koniecznie jak tylko znajdziesz czas. Dobrze, że pieczesz. listopad może da nam wszystkim więcej czasu swoimi niekończącymi sie wieczorami. Pozdrawiam.

      Usuń
  8. Wisełko, już 2 razy próbowałam dodać mój kwiat drożdżowy i nadal go nie ma.
    Podaję Ci link: http://kulinarneprzygodygatity.blogspot.com/2013/10/drozdzowy-kwiat-z-gruszkami-i-pomarancza.html

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dodałam, chociaż link nie działa. Być może winny jest bardzo dłuki link do Twojego przepisu. Na liście Twój kołacz znajdzie się niezawodnie. Pozdrawiam:)

      Usuń
    2. Formularz nie przyjmuje prawidłowo wpisów, do których link ma więcej niż 100 znaków.
      Szukam innego formularza na przyszły miesiąc. Czy ktoś może mi wskazać? Nie mogę sama nic znaleźć :(

      Usuń
  9. Dzięki za info..nie doczytałam może dokładnie o zasadach...Tak więc do Twojej akcji dołączę inne chlebki..Sorry za zamieszanie..Pozdrawiam również..

    OdpowiedzUsuń
  10. Wisełko przepraszam, dołączyłam właśnie dwa linki z moich październikowych wypieków, ale ślimaki drożdżowe dodałam niechcący dwa razy, bo myślałam że za pierwszym nie poszło. Przepraszam za zamieszanie, Wisełko usunęłabyś te ślimaki spod numeru 36?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No te spod 36 :)) Wisełko dziękuję za posprzątanie bałaganu po mnie :)

      Usuń
  11. Partecipo volentieri alla tua raccolta , il pane è con il lievito di birra . Ho inviato il link e ho messo il banner nel post . Ciao Anna
    di cibovinoeparole.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  12. spero i aver fatto tutto giusto, vi ho agginti qui PANE ALL'UVETTA O PAN TRAMVAI
    http://ricettosando.blogspot.it/2013/04/pane-alluvetta-o-pan-tramvai-con.html

    OdpowiedzUsuń
  13. Mi piacerebbe partecipare con questa ricetta con lievito di birra http://lepadellefanfracasso.blogspot.it/2013/10/brioscine-allolio-extravergine-di-oliva.html ho inviato il link e messo il banner

    Grazieeeee

    OdpowiedzUsuń
  14. Coming here with a referral from Panissimo to support your great page, a lot of wonderful bread pictures here. Thanks god there is the translation function in my browser :). I left my bread for you guys a few days ago.

    OdpowiedzUsuń
  15. Wisło,mój listopadowy wypiek: http://www.kuchennymidrzwiami.pl/rozmowy-przy-chlebie-odrywamy-chlebek-drozdzowy-z-jarmuzem/

    OdpowiedzUsuń
  16. http://www.fabrykakulinarnychinspiracji.blogspot.com/2013/11/bueczki-sniadaniowe-na-zakwasie.html

    Wisełko tu podłączam link, ponieważ jest za długi i nie chce pójść automatem :) do listopadowej listy!

    OdpowiedzUsuń
  17. Próbowałam...ale nie wchodzi wpis :(

    zgłaszam do listopadowej listy : http://akacjowyblog.blogspot.com/2013/11/chleb-i-ghaty-waranasi.html

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wchodzi :D Dodałam pod 71. Pozdrawiam :)

      Usuń
  18. Witam!
    Ja również mam problem z wypełnieniem formularza.
    Zachęcona Twoim zaproszeniem w komentarzu do mojego wpisu zgłaszam mój chlebek musli do listopadowej listy:
    http://zakamarkimojejkuchni.blox.pl/2013/11/Chleb-mieszany-z-musli-na-zakwasie.html

    OdpowiedzUsuń
  19. Zapomniałam napisać,że pieczesz piękne chlebki, a ta strona bardzo mi sie podoba!!!!!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje:)
      Zapraszam w grudniu do ponownego wypełnienia formularza. On działa! Twój wpis pod numerem 70 :D

      Usuń
  20. :) Wisełko bardzo przepraszam!!! całkiem zapomniałam dodać go do listy :) pozdrawiam i dziękuję za cierpliwość !!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sama dodałam, o już wcześniej, na FB napisałaś, że będzie :) Dziekuję.

      Usuń
  21. Dobry wieczór :) w Polsce jest 23.17 mam nadzieję zdążyłam na listopadową listę :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zdążyłas i bardzo się z tego cieszę. Pozdrawiam :)

      Usuń
  22. I like so much this culinary twinning for cooking bread!!! Thank you
    (Can you tell me your name please?)
    Cheers
    lucia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Thank you for participating in the list.
      My name Wiesia. They call me wisla

      Usuń
  23. Wiesiu-moje zgłoszenie styczniowe nie wchodzi-wpisze tu na wszelki wypadek ;)

    http://akacjowyblog.blogspot.com/2014/01/chleb-orzechowy-i-kraniec-czarnego-ladu.html

    OdpowiedzUsuń
  24. Con molto piacere per la prima volta partecipo, arrivo da Panisimo!

    OdpowiedzUsuń
  25. Nie jestem pewien, czy moje zgłoszenie przeszło i także podaję namiary: http://kuchniagucia.blogspot.com/2014/01/miche-pointe-calliere.html

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Guciu, wpisałam w formularz. Jest na pozycji 9. Dziekuję.

      Usuń
  26. Dodałam Chleb Młynarza,chyba przeszło, nie jestem pewna czy na blogu wszystko ok - tzn czy baner może być tam gdzie jest czyli na głównej itp. Pozdrawiam !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wszystko świetnie. Podlinkuj jeszcze "Na zakwasie i na drożdżach". Bardzo ładnie wyszedł Ci ten chleb. Dziekuje za zgłoszenie go do listy.

      Usuń
    2. Już podlinkowane :) Pozdrawiam i piekę dalej!

      Usuń
  27. Witaj Wiselko,trzy razy probowalam i za rzecim razem udalo sie dodac przepis do Twojej akcji.Skracalam i skracalam tytul linka,az zostaly dwa slowa-chleb zytni.Teraz zabieram sie za banerek.Mam nadzieje,ze moj chlebek sie nada?Pozdrowienia!

    OdpowiedzUsuń
  28. niko, dziekuje bardzo za dołączenie do listy.
    Pod formularzem są cztery punkty, które opisują po polsku co gdzie się wpisuje.
    Tam gdzie wpisałaś skrócony adres trzeba było wpisać nazwę chleba :)
    Zaraz poprawię i będzie ładnie :)
    Pozdrawiam i zapraszam ponownie

    OdpowiedzUsuń
  29. Wisło, dzisiaj już pierwszy, ale może mam jeszcze szansę na wpisanie się na listę?! Bardzo bym chciała. Wypełniłam formularz, ale nie wiem ,czy się udało... Daj znać, czy jestem na liście, czy czekam do następnego miesiąca?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aniu, dopisze Cie do listy styczniowej, zwłaszcza że chleb sezamowy jest ze stycznioiwą datą.
      Cieszę się, że go upiekłas.
      Ale z tymi faworkami i różami jest cos nie tak. Usune to, a Ty dodaj jeszcze raz, bo ja nie moge ich znaleźć. Pod formularzem jest przetłumaczone w punktach co po kolei trzeba wpisac.
      Pozdrawiam :)

      Usuń
  30. Wisło, grochowinki nasze dodaję do lutego: http://www.kuchennymidrzwiami.pl/grochowinki-kociewskie-czyli-faworki-na-drozdzach-na-cztery-kuchnie/

    OdpowiedzUsuń
  31. Pod pozycją 52 podałem nieprawidłowy link.
    Powinno być: http://kuchniagucia.blogspot.com/2014/02/chleb-czekoladowo-kasztanowy_16.html.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na liście będzie dobrze. Dziękuje za udział

      Usuń
  32. Witaj,dolaczam nowy chlebek do lutowej listy.Czy do listy mozna dolaczyc tylko aktualne wypieki z biezace miesiaca?Podrowienia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję. Do lutowej listy tylko wypieki z lutego :)

      Usuń
  33. Bardzo mi się podoba Twoja inicjatywa i zaangażowanie. Masz mega inspirujący blog! :) Mam nadzieję, że uda mi się co miesiąc dodawać jakieś przepisy, bo chleby piekę cały czas - gorzej z ich opisywaniem ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witaj Agato! Bardzi mi miło, że tak pozytywnie oceniasz blog i moją pracę. Zapraszam na kazdą listę z chlebowymi wypiekami :)

      Usuń
  34. Jak milo że tu w końcu trafiłam.Takie piekne bochny, ja dzis dodałm pierwszy swój ale nie ostatni.

    OdpowiedzUsuń
  35. Dodaję do marcowej listy!
    http://www.kuchennymidrzwiami.pl/rgaif-marokanskie-nalesniki-proste-przyjemnosci/
    Pozdrowienia.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje Aniu. Dodam i tym razem. Na końcu wpisu na tej stronie jest formularz do dodawania wpisów. Zapraszam do samodzielnego wpisywania :)

      Usuń
  36. Boskie, piekę chleb od 1.5 roku, ale dalej się czuję laikiem :)) Hamelmanowskie cuda ostatnio na tapecie, ale te zestawienia!!!! Boskie!!! Pomysł genialny:)) Będę tu zaglądać i tylko odhaczać co upiekłam.
    Pozdrawiam i ściskam pomysłodawczynię :)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziekuje Agnieszko. Na takie komentarze własnie czekam. Cieszę się, że listy sa przydatne. Pozdrawiam.

      Usuń
  37. Dolaczylam do marcowej listy nastepny moj wypiek.Pozdrawiam Cie!

    OdpowiedzUsuń
  38. Dodałam i ja, myślę, że poprawnie. Pozdrawiam serdecznie:-)

    OdpowiedzUsuń
  39. Ja także pierwszy raz dołączyłam się do akcji, ale na pewno będę stałą uczestniczką:)) Pozdrawiam Magda

    OdpowiedzUsuń
  40. Witaj,wlasnie dodalam do marcowej listy dwa drozdzowe wypieki.Pozdrowienia:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, że pamietałaś o marcowej liście.

      Usuń
  41. Ho inserito la mia ricetta per la raccolta di Aprile. Spero vada bene. Ad ogni buon modo ti metto il link anche qui
    http://blog.cookaround.com/ipasticciditerry/campania-tortano/

    OdpowiedzUsuń
  42. Witaj,zapraszam na moja babe wielkanocna,ktora wlasnie dodalam do kwietniowej listy.Zainspirowalas mnie do jej upieczenia swoja "kokosowa pieknoscia"Pozdrawiam!.

    OdpowiedzUsuń
  43. Ciao, http://profumodibroccoli.blogspot.it/2014/05/panini-zafferano-e-cipolle.html?showComment=1401489454342 è "Lievito Naturale"

    OdpowiedzUsuń
  44. Ciao questo è il link della mia ricetta
    http://arbanelladibasilico.blogspot.it/2014/05/treccia-di-pane-al-latte-e-alle-noci-e.html
    Un abbraccio

    OdpowiedzUsuń
  45. Il danubio: http://www.chiarapassion.com/2014/06/il-danubio.html

    OdpowiedzUsuń
  46. Ciao Barbara!
    ho fatto la registrazione del post, ma siccome mi sono impiccata col polacco e non ho capito se è andata a buon fine, ti lascio il link qui
    http://uncondominioincucina.blogspot.it/2014/06/brioche-salentine-col-tuppo-di-quelle.html
    grazie e buona giornata!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ciao :)
      è la Wieslawa
      Pane Brioche molto gustosi e interessanti foto :)
      Aggiungi un collegamento attivo alla pagina http://zapachchleba.blogspot.com/p/na-zakwasie-i-na-drozdzach.html
      Saluti

      Usuń
  47. Ciao, ho postato le baguette http://ipasticcidialetitti.blogspot.it/2014/05/baguette-col-poolish_4.html
    e la focaccia! http://ipasticcidialetitti.blogspot.it/2014/05/focaccia-con-grano-spezzato.html
    Spero abbia fatto tutto bene! Ciao!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  48. ciao, non riesco ad inserire il link http://www.impastandosimpara.it/2014/06/panissimo-18-e-la-mia-ciabatta-di-semola-rimacinata-allolio-extravergine-con-licoli/ grazie mille :)

    OdpowiedzUsuń
  49. Ciaooo, ho il pane comune postato http://pentoleevecchimerletti.altervista.org/treccia-di-pane-di-casa/
    spero di aver fatto giusto! Ciaoooo

    OdpowiedzUsuń
  50. Ciao...ecco la mia ricetta!http://panedolcealcioccolato.blogspot.it/2014/07/la-schiacciunta.html#.U77TdY1_tFQ

    OdpowiedzUsuń
  51. Partecipo con questa ricetta!! Ho lasciato il link anche da Silvia!!

    http://silviabrisimipiaceenonmipiace.blogspot.it/2014/07/pane-lievitazione-naturale-con-farina.html

    Grazie!!

    OdpowiedzUsuń
  52. ciao, ecco la mia baguette viennoise per la tua raccolta. Buona settimana, Sonia
    http://lacassataceliaca.blogspot.it/2014/07/baguette-viennoise-senza-glutine.html

    OdpowiedzUsuń
  53. Mi piacerebbe inserire nella tua raccolta la mia ricetta dei bagel con pasta madre. Grazie!!!

    http://www.pastaenonsolo.it/bagel-con-lievito-madre/

    OdpowiedzUsuń
  54. Partecipo con questa ricetta
    http://arbanelladibasilico.blogspot.it/2014/07/grissini-alle-spezie-per-panissimo.html
    Grazie a presto

    OdpowiedzUsuń
  55. Hi, my recipe is: http://unafettadiparadiso.blogspot.it/2014/07/pagnotta-integrale-alle-erbette.html
    Bye,
    Vale

    OdpowiedzUsuń
  56. Ciao, parteciperei con questa ricetta!
    http://silviabrisimipiaceenonmipiace.blogspot.it/2014/07/focaccia-alle-erbe-lievitazione-naturale.html

    Grazie e a presto!!

    OdpowiedzUsuń
  57. Ciao ti ho appena linkato le mie ciabattine tutta biga con semola
    ho mandato 2 link perchè il primo credo non fosse corretto. Ciao!!!!! Ale Titti

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :) Już usunęłam niewłaściwy link.

      Usuń
  58. Świetny pomysł a tą listą, mobilizuje do pieczenia, a co się z tym wiąże szukania i wymyślania nowych przepisów.
    Wisło, wielki szacunek dla ciebie za czas jaki na to poświęcasz... i przede wszystkim za cierpliwość...
    Ja też się w to zaangażowałam, chociaż nie czuję się jeszcze mocna w wypiekaniu, ale dzięki tej akcji aż chce się próbować.
    Pozdrawiam ;-)

    OdpowiedzUsuń
  59. http://unafettadiparadiso.blogspot.it/2014/08/pagnotta-di-farro-spinaci-e-semi-di.html
    Hi, my recipe for your contest.
    Vale

    OdpowiedzUsuń
  60. An other recipe for your collection: http://unafettadiparadiso.blogspot.it/2014/08/pane-tipo-schiacciata-con-carote.html
    Vale

    OdpowiedzUsuń
  61. Próbowałam znaleźć formularz na Panissimo i nie wiem gdzie jest.
    Nic oprócz banera nie znalazłam, czy nie umiem szukać ? Pomocy!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Uff! Nie było łatwo, ale znalazłam tutaj http://sonoiosandra.blogspot.it/2014/08/panissimo-20-agosto.html

      Usuń
  62. Zgłosiłam swój przepis opublikowany dzisiaj, ale wskoczył na sierpień :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam nadzieję, że da się to naprawić, żeby było już na wrzesień, bo to moje pierwsze zgłoszenie w akcji a tu taka skucha :P
      Na e-mail wyślę Ci też zdjęcie do zestawienia, bo u mnie z bloga nie ma możliwości ściągnięcia :)

      Usuń
    2. Domi, Twoje zgłoszenie przeniosę, jak tylko będzie otwarty nowy formularz. Wszystko będzie w porządku, nic nie musisz mi dodatkowo przesyłać. Dziękuję za zgłoszenie.

      Usuń
    3. Uff, dziękuję :) jakby jednak był problem ze zdjęciem, to daj znać. A ja z akcją dopiero swoją przygodę zaczynam.

      Pozdrawiam! :)

      Usuń
  63. Ciao, ho appena inserito la mia pizza al piatto...ma non si invia più da te ma da Gretel, blog di acacia...ho sbagliato qualcosa o va bene?

    OdpowiedzUsuń
  64. Ciao!! Ho aggiunto alla raccolta il mio pane di Altamura! Spero vi piaccia!!

    http://silviabrisimipiaceenonmipiace.blogspot.it/2014/09/pane-di-altamura-con-pasta-madre.html

    A presto!

    OdpowiedzUsuń
  65. Hi! New recipe for the Panissimo:
    http://unafettadiparadiso.blogspot.it/2014/10/le-tigelle-di-benedetta-e-nuova.html
    Vale

    OdpowiedzUsuń
  66. Ciao!! Ho aggiunto questa ricetta!!
    http://silviabrisimipiaceenonmipiace.blogspot.it/2014/10/panini-al-latte-lievitazione-naturale.html

    Grazie!!

    OdpowiedzUsuń
  67. Witam Wisełko. Dziękuję bardzo za zaproszenie. Wstawiłam tutaj dzisiaj chlebek i nie wiem, ale nie miałam żadnej informacji, że jest ok. Wisełko, może robię coś nie tak jak trzeba? Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  68. Wisełko Kochana już wszystko jest w porządku. Ja jestem gapa, zostało mi to z dzieciństwa- ha, ha. Pozdrawiam serdecznie i przepraszam za kłopot.

    OdpowiedzUsuń
  69. Partecipo anch'io con questa ricetta:
    http://www.deliziandovi.it/2014/10/bretzel/

    Elisa

    OdpowiedzUsuń
  70. Ciao, ho aggiunto un nuovo lievitato!!

    http://silviabrisimipiaceenonmipiace.blogspot.it/2014/10/marinaretta-alla-salvia.html

    Grazie!!

    OdpowiedzUsuń
  71. Wisło, wyprodukowałam za długi link i nie chce wejść na listę: http://wposzukiwaniuslowlife.blogspot.com/2014/10/orkiszowo-zytnie-bagietki-na-zakwasie-z.html. Co mam zrobić? Z góry dziękuję, pozdrawiam, Ela

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Elu, możesz skrócić link na jednej z wielu stron, która się tym zajmuje, np. skroc.pl czy tiny.pl
      Pozdrawiam.

      Usuń
  72. Io non capisco dove devo inserire il link del lievitato con cui voglio partecipare alla raccolta di Novembre ....
    Questo il link del mio blog:
    http://www.ipasticciditerry.com/panettone/
    mi dici dove devo inserirlo, per favore? Grazie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapraszam tutaj
      http://grahamka.blogspot.com/2014/11/buki-maslane-z-suszona-zurawina-na.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FITIZy+%28Grahamka%2C+weka+i+kajzerka...%29

      Usuń
  73. ciao!
    I can't find the form to confirm my partecipation!
    where can I write the link to my post?
    I leave it here: http://eleideediele.blogspot.it/2014/12/gubana-ricca-proposta-per-le-feste.html
    bye!!!
    Eleonora

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I invite http://zapachchleba.blogspot.com/2014/11/na-zakwasie-i-na-drozdzach-grudzien-2014.html

      Usuń
  74. Śliczne wypieki, gratuluje pomysłowości. Ja dopiero zaczynam swoją przygodę z zakwasem naturalnym :-)
    http://www.wiecejnizzdroweodzywianie.pl/chleb-na-zakwasie/

    OdpowiedzUsuń
  75. Czy w kwietniu nie ma listy? nie moge znaleźć.
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń