tag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post5388894326359614427..comments2024-01-03T05:24:57.114+01:00Comments on Zapach chleba: Kołacz drożdżowywislahttp://www.blogger.com/profile/02204226245400029210noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-62817220210469195992013-04-30T22:01:20.866+02:002013-04-30T22:01:20.866+02:00ależ cudownie wygląda ... i aż pachnie przez monit...ależ cudownie wygląda ... i aż pachnie przez monitor :)Martahttps://www.blogger.com/profile/05676751631664471797noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-34823525629635693502013-04-30T08:42:46.985+02:002013-04-30T08:42:46.985+02:00Masełko! To jest to ;)Masełko! To jest to ;)wislahttps://www.blogger.com/profile/02204226245400029210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-82428890843713708002013-04-30T08:41:50.877+02:002013-04-30T08:41:50.877+02:00Można przechować przez noc w lodówce drożdżówki z ...Można przechować przez noc w lodówce drożdżówki z niezbyt duża ilością dodatków, masła cukru oraz uformowane chleby i bułki. Drożdże następnego dnia, w cieple ożywiają się, nawet za bardzo czasami.wislahttps://www.blogger.com/profile/02204226245400029210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-76722226885798200362013-04-30T08:38:40.112+02:002013-04-30T08:38:40.112+02:00Witam! Miło mi. Pozdrawiam:)Witam! Miło mi. Pozdrawiam:)wislahttps://www.blogger.com/profile/02204226245400029210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-17151922385180231952013-04-29T22:10:51.008+02:002013-04-29T22:10:51.008+02:00Pięknie tu u Ciebie i smakowicie. Dołączam do gron...Pięknie tu u Ciebie i smakowicie. Dołączam do grona Inwigilatorów:-))).Droczilkahttps://www.blogger.com/profile/03906319922482027679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-28409106143508827662013-04-29T12:00:13.400+02:002013-04-29T12:00:13.400+02:00Obłędny :) Obłędny :) Ervishahttps://www.blogger.com/profile/07917696057008262139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-6883683246405143452013-04-29T10:44:13.942+02:002013-04-29T10:44:13.942+02:00Bajeczny ! Już czuję ten maślany smak. Bajeczny ! Już czuję ten maślany smak. Qchenne-inspiracje, Małgosia https://www.blogger.com/profile/13214251037872482824noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-28908315405680549402013-04-29T10:26:28.546+02:002013-04-29T10:26:28.546+02:00Można zastąpić masło olejem rzepakowym (2-3 łyżki)...Można zastąpić masło olejem rzepakowym (2-3 łyżki) Nie powinno to zmienić specjalnie struktury ciasta. Pozostaje sprawa smaków i aromatów. Olej rzepakowy ma akurat zdecydowany smak i zapach. Może jednak cynamon sobie z tym poradzi. Można dodać dodatkowo trochę skórki startej z cytryny lub pomarańczy.<br />Można tez upiec drożdżówkę bez tłuszczu ale będzie miała wtedy strukturę bułki.<br />Pozdrawiam :)wislahttps://www.blogger.com/profile/02204226245400029210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-60231114743558296042013-04-29T10:25:28.942+02:002013-04-29T10:25:28.942+02:00Masz racje, jeszcze świeże ciasto drożdżowe do kaw...Masz racje, jeszcze świeże ciasto drożdżowe do kawy z samego rana dla mnie oznacza dobrze zaczęty dzień. Przyznam się też że nie wiedziałam że można przechowywać ciasto drożdżowe w lodówce, bardzo cena informacja :)Krysia BloodyGoodFoodhttp://bloodygoodfood.tumblr.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-32550789177954765982013-04-29T10:17:19.213+02:002013-04-29T10:17:19.213+02:00A czy da się zastąpić roztopione masło olejem rzep...A czy da się zastąpić roztopione masło olejem rzepakowym? Chciałabym spróbować takiego kołacza, ale niestety ze względu na zdrowie serca nie mogę używać masła...czapanoreply@blogger.com