tag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post2212545396425268893..comments2024-01-03T05:24:57.114+01:00Comments on Zapach chleba: Zdrowe razowe - tylko na zakwasiewislahttp://www.blogger.com/profile/02204226245400029210noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-15890773449023468412013-05-03T08:24:25.491+02:002013-05-03T08:24:25.491+02:00wszystko co w nadmiarze to szkodzi , z mojej wiedz...wszystko co w nadmiarze to szkodzi , z mojej wiedzy to wiem ,że warto grube kasze czy całe ziarna jak się namacza to dodać trochę soku z cytryny czy prawdziwego octu jabłkowego i wodę po moczeniu wylać, tak zakwas rozkłada te wiązania , fermentacja drożdżowa częściowo też, ale nie jest efektywna jak zakwas.<br />Ale też jest prawda ,że jak się pełnoziarniste, całościowe produkty to trudno przedawkować błonnik, dopiero taka dziwna moda na sypanie otrąb do wszystkiego i jeszcze dosypywanie czystego błonnika(pełnego tego i aptekach i innych sklepach)<br />Ja uwielbiam chleb piec i jeść też ,ale tez wiem ,że nie powinno się go jeść za często , lepsze są ciepłe śniadania , ciepłe obiady i kolacje ,a pieczywo jako tylko dodatek stosuję i raczej do jednego posiłku.Chodzi mi oczywiście nawet o chleb na zakwasie czy to jasny czy to razowy <br />margothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-51174973237573617862013-05-02T23:00:38.370+02:002013-05-02T23:00:38.370+02:00Dziękuję Gatito :)Dziękuję Gatito :)wislahttps://www.blogger.com/profile/02204226245400029210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-1370513911537791192013-05-02T23:00:03.583+02:002013-05-02T23:00:03.583+02:00Dziękuję Małgosiu :)Dziękuję Małgosiu :)wislahttps://www.blogger.com/profile/02204226245400029210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-82983261401347658782013-05-02T22:59:37.117+02:002013-05-02T22:59:37.117+02:00Również pozdrawiam z poziomu piekarnika :)Również pozdrawiam z poziomu piekarnika :)wislahttps://www.blogger.com/profile/02204226245400029210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-10528179564483619472013-05-02T15:12:08.974+02:002013-05-02T15:12:08.974+02:00Bardzo fajny i ciekawy artykuł !Bardzo fajny i ciekawy artykuł !Agata https://www.blogger.com/profile/09733163829572604686noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-68649934879048362802013-05-02T14:00:43.390+02:002013-05-02T14:00:43.390+02:00Bardzo ciekawe informacje. Wiele dowiedziałam się ...Bardzo ciekawe informacje. Wiele dowiedziałam się , cieszę się , że prowadzisz bloga :)))))))))Małgosia i Piotrhttps://www.blogger.com/profile/16789689193183355348noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-78347777696608095722013-05-02T13:56:20.666+02:002013-05-02T13:56:20.666+02:00Wisło,
jak dobrze,że o tym napisałaś.
Nic nie jest...Wisło,<br />jak dobrze,że o tym napisałaś.<br />Nic nie jest dobre w nadmiarze.<br />A ja ciągle czytam;błonnik,błonnik i błonnik...Płatki,mąki,ciasta.<br />Trzeba czasami dać odpocząć organizmowi od nadmiaru zdrowia.<br />A przede wszystkim zabrać się za zakwas!<br />Pozdrawiam Cię majówkowo.Amberhttps://www.blogger.com/profile/08879281466260575379noreply@blogger.com