tag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post6973222212254166550..comments2024-01-03T05:24:57.114+01:00Comments on Zapach chleba: Zwykły chleb pszenno-żytniwislahttp://www.blogger.com/profile/02204226245400029210noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-12635963280132869702021-03-19T17:47:34.288+01:002021-03-19T17:47:34.288+01:00Dzisiaj upiekłam ten chlebek, wyszedł idealny, chy...Dzisiaj upiekłam ten chlebek, wyszedł idealny, chyba będzie to mój numer 1.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-39564156693608068392018-02-22T09:10:37.981+01:002018-02-22T09:10:37.981+01:00Chleb według Twojego przepisu jest przepyszny!!!
P...Chleb według Twojego przepisu jest przepyszny!!!<br />Piekę go regularnie od dwóch miesięcy. Moja rodzina po pierwszym, upieczonym przeze mnie, bochenku odmówiła spożywania chleba z piekarni :)<br />Piekę go bez formy: wyrasta w plastikowym durszlaku, na ścierce posypanej mąką, następnie przerzucam na blachę z piekarnika. Wychodzi wspaniały, okrągły bochenek.<br />Pozdrawiam serdecznie :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-54708923322920215892015-01-16T09:16:36.227+01:002015-01-16T09:16:36.227+01:00To gęsty zaczyn, ma mniej więcej 50% wody czyli ni...To gęsty zaczyn, ma mniej więcej 50% wody czyli nie rzadkie ale upostaciowane ciasto. Jeżeli masz wątpliwości, to zawsze możesz dodać te 10-15% więcej wody. Takie poprawki trzeba brać pod uwagę, bo każdy zakwas jest inny, każda mąka może mieć inna wilgotność, inny przemiał. Pozdrawiam.wislahttps://www.blogger.com/profile/02204226245400029210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-5846524885367214962015-01-15T21:29:51.554+01:002015-01-15T21:29:51.554+01:00czy ten zaczyn ma być taki bardzo gęsty? Wyszła mi...czy ten zaczyn ma być taki bardzo gęsty? Wyszła mi straszna klucha. Zakwas mam mocny, stary i solidny, ale dość gęsty, może to dlatego? lee_ahttps://www.blogger.com/profile/07922060359886077203noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-91399250289751180032014-02-19T19:39:54.906+01:002014-02-19T19:39:54.906+01:00Wisło,
chleb codzienny-niecodzienny!
Pozdrawiam C...Wisło,<br /> chleb codzienny-niecodzienny!<br />Pozdrawiam Cię.Amberhttps://www.blogger.com/profile/08879281466260575379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-35892486457259062152013-11-19T00:39:03.795+01:002013-11-19T00:39:03.795+01:00Ciasto trzeba podzielić w zależności od pojemności...Ciasto trzeba podzielić w zależności od pojemności garnka. Jak piec w tym naczyniu napisałam w poście http://zapachchleba.blogspot.com/2013/04/pieczenie-chleba-w-glinianym-garnku.html Zapraszamwislahttps://www.blogger.com/profile/02204226245400029210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-13320282096691229282013-11-17T23:06:43.053+01:002013-11-17T23:06:43.053+01:00Witam, czy ciasto powinnam podzielic rownież na 2 ...Witam, czy ciasto powinnam podzielic rownież na 2 częsci jeśli bedę używac garnka rzymskiego? Po jakim czasie najlepiej odkryc garnek w trakcie pieczenia. Domyślam się,że to trywialne pytania niemniej jednak dla mnie istotne. Moja przygoda z chlebkowaniem i garnkami rzymskimi dopiero sie rozpoczęła:) Z góry dziekuje za odpowiedz.PozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-69694687027469148552013-10-11T16:29:57.886+02:002013-10-11T16:29:57.886+02:00Jolu, dopiero dzisiaj znalazłam te komentarze. Bar...Jolu, dopiero dzisiaj znalazłam te komentarze. Bardzo, bardzo sie cieszę, że mój chleb dobrze się sprawuje. Serdecznie pozdrawiam :)wislahttps://www.blogger.com/profile/02204226245400029210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-155319880300760012013-09-17T10:18:35.382+02:002013-09-17T10:18:35.382+02:00Wisło Kochana nawet nie wiesz jak często piekę ten...Wisło Kochana nawet nie wiesz jak często piekę ten chlebuś .... jest przepyszny i bezproblemowy:) ... smakuje każdemu komu jest dane go u nas spróbowac:)<br />Dziękuję Ci za fantastyczne chlebowe przepisy:)<br />buziaki zasyłamJolanta Szyndlarewiczhttp://www.smakmojegodomu.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-14095548110312203092013-05-31T10:54:48.283+02:002013-05-31T10:54:48.283+02:00Jutro będę go piekła:) ....już sie nie mogę doczek...Jutro będę go piekła:) ....już sie nie mogę doczekać ...bo ostatnio nie piekę nic owego, ciągle tylko powtarzam klasyki:) pozdrawiam ciepłoJolanta Szyndlarewiczhttp://www.smakmojegodomu.blox.plnoreply@blogger.com