tag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post2986343972519090551..comments2024-01-03T05:24:57.114+01:00Comments on Zapach chleba: Pyszny biały chleb pszennywislahttp://www.blogger.com/profile/02204226245400029210noreply@blogger.comBlogger30125tag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-80602357085071664132014-02-13T15:54:00.204+01:002014-02-13T15:54:00.204+01:00Bardzo sie cieszę z Twojego sukcesu. Napisz proszę...Bardzo sie cieszę z Twojego sukcesu. Napisz proszę, jak wyszły inne chleby upieczone na kamieniu.<br />Kamień należy rozgrzewać w piekarniku nastawionym na maksymalną temperaturę, tu 250 stopni. 30 minut to może być za mało, ąby kamień uzyskał taka temperaturę. To zależy od jego grubosci.Mój kamień ma około 2 cm i nagrzewa sie około godziny. Pojemnik z woda należy umiescić na dole piekarnika. Pilnować, aby woda nie wyparowała zanim zaczniemy piec chleb. Pojemnik z woda usuwa sie po 10-15 minutach pieczenia. Mój kamień lezy na ruszcie w 1/3 wysokości piekarnika, na dole.<br />Jestem pewna, że gdy nagrzejesz bardziej kamień, chleb ładnie sie dopiecze.<br />Pozdrawiam.wislahttps://www.blogger.com/profile/02204226245400029210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-57078410034086211942014-02-13T11:58:23.454+01:002014-02-13T11:58:23.454+01:00A skoro tok dobrze idzie, to mam jeszcze jedno pyt...A skoro tok dobrze idzie, to mam jeszcze jedno pytanie. Mam wrażenie, że spód chleba mógłby być bardziej wypieczony. Kamień nagrzewałam 30 min. w 160.st.C. Naczynie z wodą umieściłam nad chlebem, a nie pod kamieniem, Blacha z kamieniem była na najniższym poziomie piekarnika. Da się coś jeszcze zrobić? Pozdrawiam<br />Ala Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-41192543793395290872014-02-12T23:19:32.250+01:002014-02-12T23:19:32.250+01:00Na reszcie się zebrałam i go upiekłam. Dopiero się...Na reszcie się zebrałam i go upiekłam. Dopiero się uczę piec chleby bochenkowe, więc proces formowania luźnego ciasta i przeniesienie go na kamień był wyzwaniem. W każdym razie udał się, nie opadł, nie był płaski, a przede wszystkim był pyszny! Bardzo dziękuję za przepis i porady. Po tym sukcesie wypróbuję inne chleby bochenkowe z tej strony, które wcześniej wydawały mi się za trudne :-) Pozdrawiam serdecznie. Ala Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-3141876518708182532014-02-05T18:26:17.523+01:002014-02-05T18:26:17.523+01:00Gratuluję sukcesu piekarniczego. Bardzo sie cieszę...Gratuluję sukcesu piekarniczego. Bardzo sie cieszę, że przyczyniłam sie do niego chociaz pomysłem :)wislahttps://www.blogger.com/profile/02204226245400029210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-41913079114696274362014-02-03T11:01:52.039+01:002014-02-03T11:01:52.039+01:00Informuję, że chleb wyrósł przeogromny i byl przep...Informuję, że chleb wyrósł przeogromny i byl przepyszny :) nie spodziewałam się aż tak spektakularnych wyników. Poza tym, mimo że jest to prawie cały pszenny bohen to pokroiłam go dopiero następnego dnia, co myślę, że bardzo dobrze mu zrobiło - wilgoć i struktura była idealna.<br />Niedługo powtarzam :)<br />pozdrawiam i dziękuję za przepis,<br />NataliaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-31979054830064959442014-01-30T09:52:34.699+01:002014-01-30T09:52:34.699+01:00Bohenki właśnie się lodówkują. Mam nadzieję, że ch...Bohenki właśnie się lodówkują. Mam nadzieję, że chleb będzie udany, bo zrobiłam aż dwa duże bohenki. Czekam w nadziei, że połączenie ziemniaka i mleka nada miękiszowi miękkości. Wersję z ziemniakiem próbowałam, wesję z mlekiem też. Połączenia tych dwóch jeszcze nie :)<br />Pozdrawiam - Natalia Sz.<br />Ps. a blog T. zawieszony..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-51103735868394392692014-01-15T18:20:02.708+01:002014-01-15T18:20:02.708+01:00Zakwas pszenny o hydracji 100% czyli tyle samo mak...Zakwas pszenny o hydracji 100% czyli tyle samo maki co wody.<br />Mam nadzieje, że bedziesz z tego chleba zadowolona.<br />Pozdrawiam :)wislahttps://www.blogger.com/profile/02204226245400029210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-45040703086790522402014-01-15T17:12:23.443+01:002014-01-15T17:12:23.443+01:00Witam, Chciałabym upiec ten piękny chlebek. Mam py...Witam, Chciałabym upiec ten piękny chlebek. Mam pytanie techniczne: jaki stopień hydracji miał zakwas? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. AlaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-1977826489302908872014-01-13T22:28:25.195+01:002014-01-13T22:28:25.195+01:00Upiecz koniecznie. Nie sprawia żadnych trudności :...Upiecz koniecznie. Nie sprawia żadnych trudności :)wislahttps://www.blogger.com/profile/02204226245400029210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-48612417005066804392014-01-13T20:35:56.452+01:002014-01-13T20:35:56.452+01:00Koniecznie musze go upiec:) cudowny jest:)Koniecznie musze go upiec:) cudowny jest:)Jolanta Szyndlarewiczhttp://www.smakmojegodomu.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-65587260949738508232014-01-02T19:58:12.130+01:002014-01-02T19:58:12.130+01:00:)
:)<br />wislahttps://www.blogger.com/profile/02204226245400029210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-67518795814573607312014-01-02T16:55:17.255+01:002014-01-02T16:55:17.255+01:00Rzeczywiście , jest pod prądem , ale zdjęcia są ta...Rzeczywiście , jest pod prądem , ale zdjęcia są tak elektryzujące, że chce sie chlebek całować.SMAKOWE KUBKIhttps://www.blogger.com/profile/05868636172772218887noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-38794060229447072712014-01-02T16:52:47.910+01:002014-01-02T16:52:47.910+01:00To chleb elektryczny ;) wstrzymaj sie z całowaniem...To chleb elektryczny ;) wstrzymaj sie z całowaniem. <br />Serdecznie pozdrawiam w nowym roku!wislahttps://www.blogger.com/profile/02204226245400029210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-19826809924104103232014-01-02T16:51:17.427+01:002014-01-02T16:51:17.427+01:00Dziekuje Aniu. Wszystkiego dobrego w nowym roku :)...Dziekuje Aniu. Wszystkiego dobrego w nowym roku :)wislahttps://www.blogger.com/profile/02204226245400029210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-85098686636111945072014-01-02T16:50:23.274+01:002014-01-02T16:50:23.274+01:00A może podesłać Ci zakwas? A może skorzystasz z Za...A może podesłać Ci zakwas? A może skorzystasz z Zakwasowej mapy Polski?wislahttps://www.blogger.com/profile/02204226245400029210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-73122151956881540462014-01-02T16:49:33.079+01:002014-01-02T16:49:33.079+01:00Dobra nazwa, intrygująca :D
Napisz jak wyszedł. Pi...Dobra nazwa, intrygująca :D<br />Napisz jak wyszedł. Piekłam juz drugi raz i wyszedł jeszcze pulchniejszy.wislahttps://www.blogger.com/profile/02204226245400029210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-31130923863968992522014-01-02T16:48:24.410+01:002014-01-02T16:48:24.410+01:00Dziękuje Aniu :)Dziękuje Aniu :)wislahttps://www.blogger.com/profile/02204226245400029210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-20444364674809796912014-01-02T16:47:55.040+01:002014-01-02T16:47:55.040+01:00Dziekuję! Sceneria noworoczna :)Dziekuję! Sceneria noworoczna :)wislahttps://www.blogger.com/profile/02204226245400029210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-9944531910701789292014-01-01T13:51:28.861+01:002014-01-01T13:51:28.861+01:00Wstrzymuję się, by nie ucałować ze czcią należną ...Wstrzymuję się, by nie ucałować ze czcią należną ten cudowny chlebek.<br />Niech nigdy nikomu go nie zabraknie ani w tym roku , ani w najodleglejszej przyszłości. Pozdrawiam serdecznieSMAKOWE KUBKIhttps://www.blogger.com/profile/05868636172772218887noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-64130499534920753152014-01-01T10:05:34.603+01:002014-01-01T10:05:34.603+01:00Cudowny!
Pięknych wypieków i zdrowia w 2014!Cudowny!<br />Pięknych wypieków i zdrowia w 2014!Amberhttps://www.blogger.com/profile/08879281466260575379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-64535614599228067582013-12-28T22:20:36.690+01:002013-12-28T22:20:36.690+01:00Muszę w końcu wyhodować zakwas i zacząć piec takie...Muszę w końcu wyhodować zakwas i zacząć piec takie cuda...ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-2558085750025047882013-12-28T15:29:49.530+01:002013-12-28T15:29:49.530+01:00Wspaniale wygląda, muszę wpisać do listy chlebów d...Wspaniale wygląda, muszę wpisać do listy chlebów do wypróbowania.<br />Ps. zdjęcie z podświetloną kromką na FB w pierwszej chwili skomentowałam w myślach "chleb elektryczny" ;) dawny_basikhttps://www.blogger.com/profile/05929985437186815681noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-43336316570917476702013-12-28T14:03:25.769+01:002013-12-28T14:03:25.769+01:00Nigdy nie widziałam tak pięknego bochenka. Dziś po...Nigdy nie widziałam tak pięknego bochenka. Dziś po świątecznym przejedzeniu / najmniej chleba jadałm / schrupałbym taką kromkę z masłem :-)magnoliarozmarynhttps://www.blogger.com/profile/01116696807840432427noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-48398044677060627922013-12-28T13:04:18.013+01:002013-12-28T13:04:18.013+01:00I jest wyjątkowo leciutki, zupełnie jak z piekarni...I jest wyjątkowo leciutki, zupełnie jak z piekarni PSS ;)wislahttps://www.blogger.com/profile/02204226245400029210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8257245462357279729.post-68287123061122821692013-12-28T13:03:24.930+01:002013-12-28T13:03:24.930+01:00Mysiu, Krysiu, Agnieszko, nie ma sie co oblizywać....Mysiu, Krysiu, Agnieszko, nie ma sie co oblizywać. Czas wyciągnąć zakwas i zamieszać chleb. Ten jest bezproblemowy. Zachęcam do spróbowania :)wislahttps://www.blogger.com/profile/02204226245400029210noreply@blogger.com